Cyclocross/Gravelbike Merida Silex 200

13,999 kr

SILEX är en mångsidig cykel med ett stort utbud tillval när det gäller packning och tillbehör, inklusive ramväskor och stora sadelväskor.

SILEX LITE RAM

Lättvikts, trippelreducerad aluminiumram (6066) (hydroformad) med upprätt grusgeometri ger stabil och smidig hantering. Med integrerad kabel-/vajerdragning och BB86 nedre fäste.

 

FULLASTAD

SILEX är en mångsidig cykel med ett stort utbud tillval när det gäller packning och tillbehör, inklusive ramväskor och stora sadelväskor.

ENKEL VÄXLING

De flesta SILEX-modellerna har 1x-drivlinor som ger lägre vikt och har färre rörliga delar. 1x har 98 % av växelområdet för ett kompakt vevparti 50-34 med landsvägskassett 11-32.

 

SENASTE TEKNIKEN

12 mm genomgående axlar för max. ramstyvhet underlättar inriktning av hjulen när du sätter på dem igen. Bakbroms med platt fäste är monterad på kedjestaget för bättre fördelning av bromskraften och för att den ska skyddas mot skada i baktriangeln. Skivkylartekniken som används för skivbromsarna avleder värme genom CNC-frästa kylflänsar, vilket är särskilt viktigt när du kör med mycket packning.

BREDA DÄCK

Som standard är SILEX utrustad med däckstorlek 700 x 35C, men upp till 700 x 42C (landsvägsdäck) får plats i ramen. Det går till och med att använda hjulstorlek 650B med upp till 50 mm breda däck (landsvägsdäck) på kolfiberramen och upp till 42 mm breda däck på aluminiumramen.

INNOVATIVA DÄCK

För att SILEX ska få perfekta däck har vi samarbetat med Maxxis i att ta fram ett idealiskt semislickdäck (35c) med sidodubbar för vår gravelbike. Däcket (som har Maxxis Silkworm-teknik och punkteringsskydd) kan pumpas med högt lufttryck för snabb landsvägscykling eller med lite lägre tryck för att utnyttja sidodubbarna på ojämnare underlag.

 

 

Andra produkter i samma kategori

Cyclocross/Gravelbike Merida Silex+ 6000
34,999 kr
Cyclocross/Gravelbike Merida Silex 400
18,999 kr

REA

Cyclocross/Gravelbike Merida Mission Road 400
17,999 kr
18,999 kr